Strategie zwak punt van bedrijven

Meerdere strategische opties zijn vandaag de dag onontbeerlijkManagers hebben moeite met het vinden van strategische antwoorden op de uitdagingen van de wereld van morgen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse Strategy Trends onderzoek dat Berenschot sinds 2006 uitvoert onder de top van het Nederlandse bedrijfsleven. ‘De huidige marktonzekerheid vraagt van organisaties juist om strategische opties achter de hand te houden. Maar dat gebeurt veel te weinig’, concludeert Berenschot-adviseur Paul Pietersma in ‘Het Groot Strategieboek’. Dat bevat een nieuwe methoden om strategieën te ontwikkelen en ze vervolgens succesvol te implementeren.

Implementeren strategische lukt niet

Het openhouden van meerdere opties blijkt het lastigst. Het implementeren van de gekozen strategieën blijft daardoor te vaak hangen in intenties. Maar organisaties zijn tegenwoordig genoodzaakt om een dialoog aan te gaan met hun omgeving en met hun eigen organisatie.

Daarom is het van belang dat een strategieproces meer opties openhoudt om flexibeler te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. ‘Een strategieproces is niet een proces dat statisch eenmaal per jaar de rite doorloopt’, zegt de adviseur. ‘Het is een continu proces dat direct bijschakelt daar waar dat nodig is’.

Authentiteit, interactie en slagvaardigheid

In het boek bieden de auteurs een veelheid aan methoden en technieken om tot strategische keuzen en uitvoering te komen. Hiermee leiden ze bedrijven door het eigen strategie- en implementatieproces. En dragen ze modellen, werkvormen en voorbeelden aan om het proces inhoudelijk vorm te geven én te verrijken. Authenticiteit, interactie en slagvaardigheid staan hierbij centraal.

Lees ook:

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s