4×9-baan pakt goed uit voor vrouwen

Vrouw maakt sneller carrière met 4x9-baanDe loopbaan van mannen wordt geremd als ze kiezen voor een werkweek van 4 keer 9 uur. Maar vrouwen profiteren juist van zo’n indeling.

Dat is een conclusie van het arbeidsmarktonderzoek van economisch geograaf Inge Noback. Uit het onderzoek blijkt verder dat het aantal gewerkte uren per week voor beide seksen nog altijd daalt. ‘Als de overheid zich zorgen maakt over vergrijzing, moet ze niet alleen de pensioenleeftijd verhogen, maar ook meer uren werken op de agenda zetten,’ vindt ze. Volgens haar ligt er nog een groot arbeidspotentieel braak, vooral bij vrouwen. Ze promoveert donderdag aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Vrouwen komen sneller vooruit

Voor haar onderzoek naar de verschillen in loopbaanontwikkeling tussen mannen en vrouwen dook Noback in de administratie van een groot Nederlands bedrijf. Ze ging na hoe de carrières van mannen en vrouwen zich ontwikkelden en vergeleek dat met het aantal uren dat zij werkten.

Ze concludeerde dat de seksen naar verschillende maatstaven worden beoordeeld. ‘Omdat het om één bedrijf gaat, kun je niet generaliseren. Maar je ziet wel hoe processen werken,’ vertelt ze. ‘Het blijkt dat vier dagen van negen uur voor mannen niet werkt. Zij worden geacht altijd beschikbaar te zijn. Als ze er één dag van de week niet zijn, worden ze daarop afgerekend. Voor vrouwen ligt dat anders, omdat men er toch al van uitgaat dat ze parttime werken. Zij kwamen dus sneller vooruit.’

Vrouwen in steden werken langer

Het onderzoek naar de verschillen in carrière is maar één onderdeel van het arbeidsmarktonderzoek. De economisch geograaf keek bijvoorbeeld ook naar de regionale verschillen in arbeidsparticipatie. Vrouwen in een stedelijke omgeving blijken vaker en langer te werken dan hun seksegenoten op het platteland. Mannen werken in steden juist minder.

En als vrouwen zich laten weerhouden om te gaan werken, zijn de belangrijkste redenen:

  • zorg voor kinderen en
  • zorg voor ouderen in de omgeving.

Kinderen allesbepalend voor loopbaan vrouw

In Nederland hebben weliswaar relatief veel vrouwen een baan. Maar gemiddeld werken ze veel minder uren dan vrouwen in de meeste andere Europese landen. Ook mannen werken steeds minder uren, zeker na de geboorte van het eerste kind.

Dat kan niet lang zo doorgaan, verwacht de promovenda: ‘De overheid moet zorgen voor langere werkweken, want met alleen het verhogen van de pensioenleeftijd redden we het niet. Er is dus meer kinderopvang nodig. Nu zijn kinderen nog allesbepalend voor de loopbaan van vrouwen en eigenlijk is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Natuurlijk heb je vrouwen met jonge kinderen die daarvoor een periode willen thuisblijven. Dat moeten ze vooral doen, maar dat hoeft niet de hele loopbaan te bepalen.’

Uniek onderzoeksmateriaal van CBS

Er zijn veel geaggregeerde gegevens beschikbaar over de arbeidsmarkt en ook over arbeidsparticipatie van mannen en vrouwen. CBS, UWV en andere instanties publiceren ze met grote regelmaat. Dat veel vrouwen in Nederland een parttimebaan hebben maar per saldo minder uren werken dan seksegenoten in veel andere landen is bekend. Evenals de trend dat zowel mannen als vrouwen steeds minder werken.

Maar Noback kreeg voor haar onderzoek unieke gegevens tot haar beschikking: ‘Ik mocht rondsnuffelen in de microdata van het CBS. Dat betekent geanonimiseerde informatie over tien miljoen individuele banen en heel specifieke informatie over de dynamiek in bijvoorbeeld het aantal gewerkte uren. In tegenstelling tot de survey data is dat echt nieuw. Je mag ze alleen bekijken. Je krijgt toegang vanaf je laptop met een vingerafdruk, dankzij een programma dat ze bij je thuis komen installeren. Echt heel bijzonder.’

Nog veel arbeidspotentieel over

Uit dit Sociaal Statistisch Banen Bestand maakte de geograaf een selectie van werknemers die tussen 2003 en 2005 dezelfde baan hebben gehouden, maar van wie wel het aantal werkuren kon zijn veranderd. Het blijkt dat de werkuren van vrouwen vaker veranderen dan die van mannen. Zeker als ze eerst een baan hadden van minder dan drie dagen per week. Noback: ‘Dat toont aan dat er nog behoorlijk wat arbeidspotentieel over is.’

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s