‘Economische groei kan verdubbelen’

Organisaties moeten beter naar hun mensen luisterenDoor slimmer te werken kan onze economie veel harder groeien. Maar als medewerkers op dat gebied met ideeën komen, doen hun organisaties daar vaak niet voldoende mee.

Dat concluderen ruim 20 talentvolle, jonge academici van de Nationale DenkTank 2011 in hun analyse van de arbeidsmarkt van de toekomst. Volgens hen kan de arbeidsproductiviteit wel met 20 % stijgen. Dat is goed voor ruim € 100 miljard aan jaarlijkse productie extra.

Daardoor kan de economische groei in Nederland verdubbelen ten opzichte van de gemiddelde groei van de afgelopen tien jaar. Als we dat in 10 jaar tijd realiseren, leidt dat tot 3,4 % groei per jaar. Klinkt goed ! Maar hoe doen we dat ?

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

De Nationale DenkTank presenteerde onlangs inzichten omtrent

  • de manier waarop organisaties beter kunnen presteren,
  • hoe zij duurzame inzetbaarheid van medewerkers kunnen verhogen en
  • hoe ze de talenten van medewerkers beter kunnen benutten.

De academici interviewden daarvoor honderden experts. Verder deden ze in samenwerking met Newcom Research & Consultancy onderzoek onder ruim 1.300 werknemers en leidinggevenden in met name de zorg, onderwijs, zakelijke dienstverlening en overheid.

Arbeidsproductiviteit kan omhoog

Een hogere productiviteitsgroei is noodzakelijk om onze welvaart te behouden. Door de vergrijzing krimpt de beroepsbevolking. Hierdoor stijgen de kosten voor de zorg en de AOW. Bovendien verliest Nederland zijn internationale koploperspositie doordat we structureel minder groeien dan het wereldgemiddelde.

Ons land heeft een hoge arbeidsproductiviteit en behoort daarmee tot de top-3 van de wereld. Maar een vergelijking van belangrijke sectoren met de drie best presterende landen wereldwijd laat zien, dat de Nederlandse arbeidsproductiviteit nog met 20 % kan stijgen. Veel medewerkers bevestigen dat. Bijna de helft geeft aan eigenlijk een stuk productiever te kunnen werken. Administratieve lasten, onduidelijke afspraken in de organisatie, inefficiënte ict en het wachten op anderen staan dit in de weg.

Animo om aan te pakken

Voor het bereiken van een hogere welvaartsgroei zien de academici diverse kansen en knelpunten. Het gemiddelde aantal gewerkte uren per hoofd van de beroepsbevolking kan met 17 % omhoog. Er is een groot potentieel aan gewerkte uren door vrouwen en ouderen. Nederlandse vrouwen werken gemiddeld 25 uur per week en van de ouderen werkt 44 procent. Dat is internationaal gezien erg weinig.

Maar er is animo om gezamenlijk de schouders eronder te zetten. De helft van de vrouwen uit het onderzoek zegt een dag per week extra te willen werken om de welvaart te behouden. Ook wil 94 % van de ondervraagde werkenden op latere leeftijd blijven werken, zij het graag iets minder. Een bijpassend lager salaris is hierbij geen probleem.

Miscommunicatie leiding/werknemers

De DenkTank ziet als knelpunt de miscommunicatie tussen leidinggevenden en werknemers. Met betrekking tot het ‘nieuwe werken’ bijvoorbeeld denkt 57 % van werknemers productiever te zijn als ze plaatsongebonden werken. Van de leidinggevenden is maar 11 % het daarmee eens.

Bovendien kunnen organisaties het werk aantrekkelijker maken. Medewerkers zijn het meest ontevreden over hun inspraak in het organisatiebeleid. Van hen geeft 30 % aan dat een grotere betrokkenheid bij het beleid hen meer zou motiveren.

Visie en doelen bepalen motivatie

Behalve de inhoud van het werk en de werksfeer zijn voor hoogopgeleiden de visie en doelen van de organisatie bepalend voor de motivatie. Voor middel- en laagopgeleiden is dat het kunnen leveren van een bijdrage aan de maatschappij.

Bovendien vindt 92 % van de leidinggevenden dat ze regelmatig met hun medewerkers praten over hun behoeftes en wensen op het werk. Daar is maar 57 % van de medewerkers het mee eens…

Organisaties moeten open staan

Nederland kan productiviteit, inzetbaarheid en motivatie van werknemers verhogen door kennis en ideeën binnen en buiten de organisatie optimaal te gebruiken. Volgens experts zijn Nederlanders in vergelijking met andere landen goed in

  • actief meedenken en
  • het tonen van initiatief

binnen hun organisatie.

Organisaties maken echter niet genoeg gebruik van de ideeën, kennis en vaardigheden van medewerkers. Ook kunnen Nederlandse organisaties beter gebruik maken van kennis en goede voorbeelden bij concurrenten, kennisinstellingen en klanten.

Concrete oplossingen op komst

De DenkTank werkt momenteel aan concretere oplossingen voor de waargenomen problemen. Die worden in december gepresenteerd.

Lees ook:

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s