Depri ? Gestrest ? Bak snel een taart !

Amerikaanse methode maakt het mogelijk om snel taarten te bakkenBent u ook zo dol op zoetigheid ? En wilt u graag zelf taarten bakken, maar ziet u – net als ik – op tegen het werk ? Dan heb ik smakelijk nieuws voor u.

Dankzij een Amerikaanse methode kunt je in maximaal 1 uur heerlijke taarten bakken. Zonder mixer, zonder zeef en zonder eieren te splitsen. Aan een simpel steelpannetje heb je genoeg. Dat blijkt uit Het Snelle Taartenboek, dat donderdag uitkomt.

Steelpannetje is voldoende

Het is heel eenvoudig: eerst smelt je boter, suiker en eventueel chocolade in een steelpannetje. Dan voeg je eieren, bloem en andere droge ingrediënten toe. Je roert de ingrediënten door elkaar met een pollepel. En… je hebt precies hetzelfde cakebeslag als wanneer je minutenlang eieren klopt, bloem zeeft etc. Hup in de taartvorm en op naar de oven !

Amerikanen experimenteerden 25 jaar

Taartenliefhebster Elsbeth Louis stuitte bij toeval op deze werkwijze. Ze kreeg een oud boekje in handen van de Amerikanen Edward Schloss en Ken Bookman, die de methode ontwikkelden. Zij experimenteerden 25 jaar lang om tot de beste recepten te komen.

Al bladerend werd Louis getroffen door een heerlijk recept voor een chocoladetaart. Je hebt er minder dan 10 ingrediënten voor nodig en de lekkernij staat binnen 10 minuten in de oven. Ze besloot de recepten te bewerken voor de Nederlandse markt.

Muziekje erbij

Het boek bevat recepten voor onder andere chocoladetaarten, cakes voor bij de koffie, taarten zonder bloem, cupcakes en fruit- en groententaarten. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan glazuur en vullingen.

Muziekje bij het bakken ? Kies uit een playlist van nummers die refereren aan taarten en andere zoetigheden. Zoals American pie van Don McLean en Brown Sugar van de Stones. U kunt hem downloaden van iTunes.

‘Taarten bakken werkt therapeutisch’

In het boek staat ook een lijst met ingrediënten die je altijd in huis moet hebben. Gewoon, voor het geval je opeens zin krijgt om een taart te bakken. ‘Vergeet niet dat bakken een bewezen therapie is voor die dagen dat alles een beetje stom en deprimerend lijkt’, zegt Louis. ‘Niets is fijner dan bezig zijn met zelf iets lekkers maken’.

Ik kan me er iets bij voorstellen. Ik ga het zeker eens proberen. Want de recepten en de foto’s van de taarten doen je het water in de mond lopen. Jammer alleen dat ik weer eens op dieet ben. Maar ach, een héél klein stukje mag toch wel ?😉

Het Snelle Taartenboek – Edward Schloss & Ken Bookman. Nederlandse bewerking: Elsbeth Louis. Uitgeverij Snor, Utrecht. ISBN: 978-90-79961-20-7

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s