Cruciale kennis vastleggen voor het te laat is

Kennis van medewerkers vastleggen is cruciaal voor een organisatieBang voor een braindrain in uw organisatie ? Dankzij een nieuwe methode kun je de kennis van werknemers snel vastleggen. En…tien keer zo snel nieuwe experts opleiden.

Als mensen met belangrijke kennis en expertise een organisatie verlaten, is dat niet zelden een kleine ramp. Niet meer dan een derde van de organisaties heeft een plan opgesteld om de gevolgen binnen de perken te houden. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Yacht (detachering, werving & selectie) onder 432 Nederlandse organisaties.

Resources vaak wel in kaart gebracht

De helft van die organisaties heeft in kaart gebracht wat er aan kennis, systemen en processen nodig is om de doelstellingen te behalen. Ruim 70 % weet ook welke medewerkers over belangrijke kennis beschikken. Maar als zo’n medewerker vertrekt, zitten ze toch met de handen in het haar. Zo’n 50 % van de industriële bedrijven heeft geen idee hoe zoiets voor hen uitpakt.

De overheid is extra kwetsbaar voor verlies van kennis. Zij investeert niet veel in talenten, maar koestert het talent binnen haar muren. Want het valt niet mee om nieuw talent aan te trekken: maar liefst 37 % van de overheidsorganisaties heeft daar moeite mee.

Kennis toepassen vaak routinekwestie

De nieuwe anti-braindrainmethode is ontwikkeld door Wouter Schotborgh van de Universiteit Twente. Met behulp van 3 interviews van 1,5 uur kun je kennis en ervaring uit het hoofd van werknemers vastleggen in stroomschema’s. Die overzichten kun je gebruiken als naslagwerk en trainingsmateriaal voor nieuwe werknemers.

Tijdens zijn promotieonderzoek keek de onderzoeker hoe experts hun kennis en ervaring toepassen. Hij ontdekte allerlei routinematigheden. Als specialisten een probleem aanpakken, splitsen ze het op in deelproblemen. Dan doorlopen ze intuïtief een serie gestandaardiseerde beslissingsprocessen. Die kun je prima optekenen in stroomschema’s.

Spin off voor technische sectoren

Om zijn methode naar de markt te brengen, heeft de onderzoeker Schotborgh Consulting opgezet. ‘Ik richt me in eerste instantie op technische sectoren. Van werktuigbouwkunde tot chemie en van procestechnologie tot onderhoud en planning. Maar de methode kan voor alle vormen van specialistenkennis worden toegepast. Het is geen uitvindmachine, maar het werkt in principe voor alle bestaande beslissingsprocessen’, zegt hij.

Renske Cramer

Pb28

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s