CEO ziet nog weinig in sociale media

LinkedIn populairst bij Nederlandse CEO'sDe Nederlandse CEO maakt weinig gebruik van sociale media. Als hij of zij er al iets mee doet, valt de keuze meestal op LinkedIn.

Maar 28% van de Nederlandse CEO’s van AEX- en AMX-genoteerde bedrijven heeft een account op een van de onderzochte sociale-mediaplatformen. LinkedIn is met 26 % het populairste platform onder CEO’s. De overige platformen (Facebook 6 %, Hyves 1 % en Twitter 1 %) gebruiken ze nauwelijks. Dat blijkt uit onderzoek van opleidings- en strategiebureau MarketingMonday in Amsterdam.

CEO’s blijven achter bij rest van Nederland

Opvallende resultaten, zeker in vergelijking met recent onderzoek door marktonderzoekbureau Forrester. Daaruit blijkt dat maar liefst 79 % van de Nederlanders bij een of meer social-mediaplatformen is aangesloten.

MarketingMonday heeft de resultaten van zijn onderzoek ook vergeleken met het gebruik van social media door Amerikaanse CEO’s. In de Verenigde Staten werd gekeken naar de CEO’s van de Fortune 100 en van de 100 snelst groeiende bedrijven volgens CNNMoney.com.

Kleine voorsprong op Amerikaanse CEO’s

Enigszins tegen de verwachting in blijkt de Nederlandse CEO een kleine voorsprong te hebben op zijn Amerikaanse collega. De Nederlandse CEO zet met name LinkedIn vaker in dan zijn Amerikaanse collega (respectievelijk 26 % en 8 %). Het gebruik van de overige platformen is ongeveer gelijk.

Maar 6 % van de Nederlandse CEO’s is actief op Facebook, tegenover 7 % van de Amerikaanse. Van Twitter maakt in Nederland 1 % van de CEO’s gebruik, tegenover 2% in de VS. De meeste CEO’s zijn dus nog niet overtuigd zijn van de voordelen van social media, concludeert MarketingMonday.

Meer weten over dit onderzoek ?

Lees ook:

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s