Vrouwenquotum lijkt haalbaar

Vrouwenquotum is haalbaar, meent prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers Bijna alle beursgenoteerde ondernemingen (98 %) kunnen voor 2016 het quotum voor het aantal vrouwen in de raad van commissarissen halen.

Voor raden van bestuur is 68 % haalbaar. Dat komt doordat nog ca. 100 bestuurders voor onbepaalde tijd zijn benoemd. Voorwaarde is dat leden van de raden na vier jaar niet automatisch worden herbenoemd.

Dat blijkt uit onderzoek van prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers. Zij is universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit.

Eerste Kamer moet zich nog uitspreken

Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen moeten voor minimaal 30 % uit vrouwen bestaan. Dat heeft de Tweede Kamer eind 2009 in een wetsvoorstel vastgelegd. De Eerste Kamer moet zich er nog over uitspreken. Intussen onderzocht prof. Lückerath-Rovers alvast de haalbaarheid voor beursgenoteerde ondernemingen.

‘Ook de Corporate Governance Code stelt dat herbenoeming geen automatisme moet zijn’, zegt ze. ‘Die moet slechts plaats vinden na zorgvuldige overwegingen. Waarbij ook bij herbenoemingen de profielschets in acht moet worden genomen. Het quotum is dus misschien niet haalbaar voor álle beursgenoteerde ondernemingen, maar wel voor de overgrote meerderheid’.

Haalbaarheid lastig in te schatten

Het aantal ondernemingen dat zou moeten voldoen aan het streefgetal (grote naamloze en besloten vennootschappen) is geschat op ongeveer 4.500. De haalbaarheid van het quotum voor deze grote groep is lastig in te schatten. Want zij hoeven veelal niet te voldoen aan de eisen van een 4-jaarsbenoemingstermijn. De leden van de raden zijn dus vaker voor onbepaalde tijd benoemd.

Op basis van de criteria voor een grote NV/BV zijn 85 van de 99 beursondernemingen uit de Female Board Index 2010 gehouden aan het streefgetal. Per 1 januari 2016 zouden binnen deze ondernemingen 100 vrouwelijke bestuurders (nu: 9) en 176 vrouwelijke commissarissen (nu: 52) benoemd moeten zijn. Dat komt neer op 38 % van alle bestuurders en 36 % van alle commissarissen.

Voldoende ‘benoemingsmomenten’

In de periode 2011-2016 zijn er 599 ‘benoemingsmomenten’ van commissarissen en 199 benoemingen van bestuurders (mannen en vrouwen, inclusief herbenoemingen). Om het beoogd effect van het wetsvoorstel te halen, moeten er 241 commissarisposten 111 bestuurdersposten naar een vrouw gaan (respectievelijk 40 en 56 %). De 128 zetels die vrijkomen van mannelijke bestuurders en commissarissen die hun 12-jaarstermijn hebben bereikt, is overigens onvoldoende om het streefgetal van 30 procent te behalen.

Lees ook:

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

2 Responses to Vrouwenquotum lijkt haalbaar

  1. Pingback: Quotum voor vrouwen aan De Top ? « Renske Cramer Tekstproducties

  2. Pingback: Beurzen impuls voor vrouwen in wetenschap « Renske Cramer communiceert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s