Succesvol onderhandelen ? Draag rode kleren !

Rode kleding ? Beter onderhandelingsresultaat !Mensen in rode kleding krijgen tijdens onderhandelingen meer voor elkaar dan mensen in witte kleding.

Dat blijkt uit het afstudeeronderzoek van Daphne Hachmang aan de Universiteit van Tilburg. Ze voerde een experiment uit waarbij 48 mannen en 48 vrouwen onderhandelden over de in- en verkoop van koffie.

Mannen onderhandelen beter met vrouwen

Vrouwen onderhandelden tijdens dat experiment met vrouwen en mannen met mannen. Dit om de invloed van het geslacht te vermijden. Want uit eerder onderzoek bleek dat mannen betere resultaten behalen in onderhandelingen met vrouwen, dan andersom.

Het enige dat varieerde in het experiment, was de kleur van kleding. De proefpersonen droegen ofwel een rood, ofwel een wit t-shirt. Zowel de kopers als de verkopers met rode t-shirts haalden aanmerkelijk betere resultaten. Ook blijkt uit het onderzoek dat mensen in witte kleding hun openingsbod meer aanpassen aan de rode onderhandelaars dan andersom.

Ontwijkgedrag reden voor succesfactor rood

Dat kleur een grote invloed heeft op emoties, gedrag, functioneren en perceptie is al langer bekend. Zo zagen proefpersonen voetballers in het rood tijdens eerder onderzoek als betere voetballers dan spelers in het wit. Stel je mensen voor een IQ-test bloot aan rood, dan maken ze die test slechter dan mensen die bijvoorbeeld grijs te zien kregen.

Ook is bekend dat mensen terugdeinzen bij het zien van de kleur rood. Volgens Hachmang kan dit ontwijkgedrag een verklaring zijn voor het succes van rood in onderhandelingen. We vertonen ontwijkgedrag bij het zien van de kleur rood en daardoor conformeren we ons onbewust aan iemand die rood draagt.

pb24

 
 

 

 

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s