Interne communicatie: negatieve emoties helpen team

Teams varen wel bij het uiten van negatieve emotiesWilt u uw team beter laten presteren ? Laat de teamleden dan ook hun negatieve emoties uiten !

In veel organisaties moeten werknemers negatieve emoties reguleren. Ze mogen alleen positieve emoties laten zien. Maar delen teamleden ook negatieve gevoelens, dan lossen ze ingewikkelde problemen beter op. Ze delen onderling meer informatie en hebben een groter saamhorigheidsgevoel.

Experimenten: gemengd beeld

Dat concludeert NWO-onderzoeker Annefloor Klep. Ze promoveert vandaag op haar bevindingen aan de VU te Amsterdam. Haar experimenten leverden een gemengd beeld op.

Enerzijds zijn teams die positieve emoties delen, beter in creatieve taken. Anderzijds volbrengen ze analytische taken juist weer beter als ze negatieve emoties delen.

Beslistaken goed uitgevoerd

Klep liet haar proefpersonen vrolijk of juist droevig stemmende filmpjes zien. Achteraf keek ze hoe haar fictieve werknemers samenwerkten. En hoe succesvol ze waren in het verrichten van creatieve of juist analytische taken.

Na het zien van droevige filmpjes mochten de teamleden daar even over praten voor ze aan hun taak begonnen. Zij voerden ingewikkelde beslistaken het allerbeste uit.

Werkt ook in conflictsituaties

Ze deden dat ook beter dan groepen die na een droevig filmpje niet over het beleefde mochten praten. Een team kan dus flink profiteren van het benoemen en delen van negatieve gevoelens.

Ook in bepaalde conflictsituaties bleek het delen van negatieve emoties positief uit te pakken. De onderzoekster wekte bij sommige teams de indruk dat er in hun groep een probleem was met de onderlinge verhoudingen. Zulke relatieconflicten kunnen effectief werken behoorlijk in de weg zitten.

Problemen samen opzij zetten

Maar door negatieve gevoelens te delen, kunnen groepsleden hun problemen gemakkelijker opzij zetten. Ze verspillen geen aandacht aan het conflict. En kunnen zich vervolgens volledig richten op de klus die zij als team moeten klaren.

Toch is alleen maar klagen niet verstandig. Positieve emoties delen brengt ook voordelen met zich mee. Creatieve taken gaan een team dan makkelijker af. Zeker als teamleden twijfelen over wat ze voelen. Onzekere groepsleden voelen zich erdoor gesterkt.

Voordeel in de toekomst

Delen van emoties is extra handig voor teamleden, die op de lange termijn vaker met elkaar samenwerken. Analytische taken worden ook dan beter uitgevoerd. Maar het creatieve proces komt door het delen van negatieve emoties wel weer sterk onder druk te staan.

Het onderzoek van Annefloor Klep werd gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Haar subsidie komt uit het programma Vrije competitie. Met de Vrije competitie bevordert NWO vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek.

Renske Cramer

pb16

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s