Waarom geen zakenkabinet ?

Op naar een zakenkabinet

Wat een gedoe, die formatie… Nu moet er weer een spoeddebat komen. En/of gezocht worden naar een ander meerderheidskabinet. Wordt het geen tijd om eens wat  knopen door te hakken ? Tijd voor een zakenkabinet !

Bijna twee maanden zijn ‘we’ nu alweer bezig met het vormen van een nieuw kabinet. En dat terwijl we in een economische crisis zitten.

Het land behoeft dringend een vers bestuur. Al was het maar om de begroting van volgend jaar op te stellen. En zo te voorkomen dat 2011 voor het komende kabinet een verloren jaar wordt.

Onstabiel onderhandelingskabinet

Het voorgestelde kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV is geen gelukkige keuze. (Behalve dan voor de PVV !) Het wordt een weinig stabiel ‘onderhandelingskabinet’, dat geen lang leven beschoren is. Daar zit toch niemand op te wachten ?

Wat dit land (al jaren !) nodig heeft, is een daadkrachtige overheid. De enige mogelijkheid lijkt mij in dit stadium een zakenkabinet.

Doortastend en deskundig

Een club van doortastende vrouwen en mannen. Die bij uitstek deskundig zijn op hun beleidsterreinen. En die vrij onafhankelijk van hun partijen kunnen opereren.

Zo’n club moet een stuk sneller te formeren zijn dan een ‘gewoon’ kabinet. Zeker onder de huidige politieke omstandigheden. Laten we hopen dat het er snel van komt !

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s