Bang voor buitenaardsen ?

Oppassen met buitenaards leven ?!

Denkt u dat er buitenaards leven bestaat ? Ik wel. En ik ben ook best nieuwsgierig naar die aliens. Maar of we actief contact met hen moeten zoeken ?

Veel geleerden zijn het er inmiddels wel over eens: buitenaards leven bestaat. Er zijn verbijsterend veel planeten in het heelal. Op heel wat van die hemellichamen moeten omstandigheden voorkomen die vergelijkbaar zijn met de aardse. Op zulke planeten kan en zal zich een vorm van leven ontwikkelen.

Eng of aardig ?

Op een deel van die leefbare planeten zal zich ook intelligent leven hebben ontwikkeld. Wezens die in meer of mindere mate lijken op ons. Filmmakers, striptekenaars, ontwikkelaars van spellen en fantasten laten ons met enige regelmaat zien hoe die aliens eruit zouden kunnen zien. En hoe aardig of eng ze kunnen zijn.

Alien: op rooftocht of brenger van ontwikkelingshulp ?Ik volg het onderzoek op dit gebied met grote belangstelling. Al sinds ik als jong meisje een boek in handen kreeg over het Project Blue Book van de Amerikaanse overheid. Daarin zijn tussen 1952 en 1970 bijna 13.000 waarnemingen van ufo’s en dergelijke onderzocht.

Contact !

Het grootste deel van die waarnemingen was verklaarbaar. Maar sommige niet ! En dat zet je toch aan het denken. Vandaar dat er overal op de wereld onderzoeksprojecten lopen naar buitenaards leven. We doen veel moeite om in contact te komen met zulke beschavingen.

We sturen bijvoorbeeld sondes met boodschappen de ruimte in en we speuren naar radio- en andere signalen. Dat heeft tot dusverre weinig opgeleverd. Slechts één keer hebben wetenschappers een signaal opgevangen dat niet van natuurlijke oorsprong kan zijn. Een ruimteschip van aliens ?

Komen ze voor onze hulpbronnen ?

De vraag is echter of we wel moeten streven naar contact met buitenaardsen. Sommige wetenschappers, zoals de bekende, Britse natuurkundige dr. Stephen Hawking, vinden dat levensgevaarlijk. Een tijdje terug kwam de zwaar gehandicapte maar briljante Hawking weer eens in het nieuws met zijn opvattingen.

Hij vreest dat aliens niet veel goeds in de zin hebben als ze de moeite nemen om helemaal naar de aarde te reizen. Ze zullen misschien uit zijn op onze natuurlijke hulpbronnen. Of ze willen ons wegvagen om zelf op onze planeet te gaan wonen.

Of bieden ze ontwikkelingshulp ?

Maar misschien valt het mee. En komen ze ons technologische ontwikkelingshulp bieden. Of ons overhalen om deel uit te maken van hun intergalactische alliantie. Maar dat zal pas gebeuren als we technologisch gezien een heel stuk verder zijn.

En dat zal nog wel tijdje duren. Deskundigen verwachten dat we niet voor 2050 de eerste echte aliens te zien krijgen. De kans is dan ook klein dat ik dat nog meemaak. Maar of ik daar nou echt rouwig om moet zijn, is dus nog maar de vraag.

Renske Cramer

Lees ook:

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

5 Responses to Bang voor buitenaardsen ?

  1. Pingback: Voer voor UFOlogen « Renske Cramer Tekstproducties

  2. Pingback: Bestaan buitenaards leven steeds waarschijnlijker « Renske Cramer Tekstproducties

  3. Pingback: Bestaan meer aarde-achtige planeten steeds zekerder « Renske Cramer communiceert

  4. Pingback: Ontdekking buitenaards leven weer stap dichterbij « Renske Cramer communiceert

  5. Pingback: Ontdekking buitenaards leven weer stap dichterbij « Renske Cramer Communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s