Luister naar de ICT-jongleurs !

Neelie Kroes: luisteren naar jongeren belangrijk

Neemt u ontslag als u op uw werk niet naar sociale netwerken mag surfen ? Nee, zou ik ook niet doen. Maar heel wat jongeren denken daar anders over.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse blad Computer. Het is uitgevoerd onder meer dan 1.600 managers en werknemers in Groot-Brittannië, Duitsland, de VS en Australië. Acht van de tien deelnemers vinden dat je onder werktijd vrijelijk over internet moet kunnen surfen.

Sociale netwerken geliefd

Ze willen vooral graag de sociale-netwerksites als Twitter en Facebook bezoeken. Dat vinden ze nog belangrijker dan hun salaris. Eenvijfde van hen zou zelfs ontslag nemen als ze die sites niet meer mochten bezoeken. Economische crisis of niet !

Het gaat hierbij vooral om jongeren tussen 25 en 35 jaar. Zij zijn van jongs af aan gewend om met computers om te gaan en op internet te surfen. De slimme neefjes en nichtjes dus zonder wie menige oudere computeraar hopeloos zou vastlopen in de snelle ICT-ontwikkelingen.

Leren van jongeren

Die computer-jongleurs zijn van groot belang voor de ontwikkeling van het ICT-gebruik in Europa. Dat vindt Eurocommissaris Digitale Agenda Neelie Kroes (foto). Ze sprak gisteren tijdens het World Congress on IT in Amsterdam.

De oudere generaties moeten bereid zijn te leren van de jongere. Die lopen technologisch voorop en halen de ouderen links en rechts in. ‘Ik heb de jongere generaties nodig om me te leiden bij het maken van beleid’, zei ze.

Europa heeft achterstand

Het zou goed zijn als meer beleidsmakers en leidinggevenden haar voorbeeld zouden volgen. Want, zei Kroes, Europa heeft op het gebied van ICT en internetgebruik een achterstand ten opzichte van de VS en Azië.

Het is tijd voor een inhaalslag. Vorige week heeft zij met de presentatie van haar Digitale Agenda een belangwekkende voorzet gegeven. Hopelijk gaan overheden en bedrijfsleven daar voortvarend mee aan de slag !

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s