Pop-upbook nog steeds populair

Waar denkt u aan bij de term pop-upbook ? Aan een e-book dat je in de vorm van pop-ups wordt aangeboden, of zoiets ? Fout !

Het is een echt boek, van papier en karton. En als je een pagina omslaat, ontvouwt zich automatisch een fraai, driedimensionaal beeld van bijvoorbeeld een bos of een huis. Als kind had ik een paar van zulke boeken en ik was er gek op. Inmiddels zijn ze weer heel populair, zij het vooral buiten Nederland.

Ingenieuzer dan vroeger

Eerlijk gezegd dacht ik dat dergelijke boeken in deze tijd van digitale multimedia niet meer zouden bestaan. Tot ik een boeiend artikel over deze wondertjes van vouwkunst las in een recente Boekenbijlage van NRC Handelsblad.

Natuurlijk hebben de technische ontwikkelingen ook bij deze boeken niet stilgestaan. Ze zijn optisch veel mooier en ingenieuzer dan vroeger.  En ze zijn vaak uitgerust met lampjes, geluid en allerlei verborgen verrassingen.

Achterblijvers: kunst en architectuur

Er zijn veel titels op educatief, historisch, informatief en cinematografisch gebied. Achterblijvers zijn de architectuur en de beeldende kunst. Jammer, want daar zouden toch heel aantrekkelijke pop-upboeken van te maken zijn.

Nieuwsgierig geworden ? Ga dan eens naar Dordrecht. Aan de Kuipershaven 41 vindt u een winkel die gespecialiseerd is in deze prachtboeken. De Pop-up Bookshop is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17.30 uur.

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s