Iedereen recht op snel internet !

Iedereen snel internet

De behoefte aan snelle breedbandverbindingen neemt de komende jaren met een procent of 40 toe. Maar de infrastructuur is ontoereikend om dit Next Generation Network te realiseren. De PvdA wil daar wat aan doen. Een prima initiatief !

Momenteel lopen de downloadsnelheden in ons land op tot zo’n 14 Mbps. Maar in 2015 zullen particuliere en zakelijke internetgebruikers 20 tot 75 Mbps nodig hebben. In 2010 moet er 75 tot 400 Mbps op de teller komen.

Wettelijk vastleggen

Dat stelt een werkgroep onder leiding van burgemeester Crone van Leeuwarden. Regionale overheden en netwerkaanbieders laten massaal kansen liggen om de netwerken in die richting te ontwikkelen. Onbegrijpelijk, want we lopen in Nederland op dit gebied toch al niet voorop.

Het Tweede-Kamerlid Martijn van Dam (PvdA) wil daarom het recht op een snelle internetverbinding wettelijk vastleggen. In 2015 moet iedereen dan over een netwerk kunnen beschikken met een bandbreedte van 1000 Mbps. Dat heeft hij gezegd tegen de nieuwssite www.nu.nl.

Internet = levensbehoefte

Hij stelt dat een snelle breedbandverbinding essentieel is voor de ontwikkeling van onze kenniseconomie. Terecht. We praten tenslotte niet alleen over een nieuwe netwerkgeneratie, maar ook over een netwerk voor nieuwe generaties. Internet komt voor die generaties steeds hoger op het lijstje van belangrijke levensbehoeften te staan. Hoogste tijd dus om (veel) harder aan dit deel van de infrastructuur te gaan werken !

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s