Gerda’s ego-glossy

Gerda Verburg: terechte motie van treurnis

Ik moest echt even nadenken toen ik dat nieuwe tijdschrift zag. Gerda ? Gerda wie ? Oh, dié Gerda ! Huh ? Is ze zo populair dan, dat ze een eigen blad heeft ? Femke,  ja, dat had ik begrepen. Of Neelie ! En desnoods Rita. Maar Gerda ?

Gerda dus. Het fraai uitgevoerde blad is gewoon een uitgave ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het ministerie van landbouw. Gewoon ? Het kostte het departement wel even vier ton ! Dat geld had de overheid in crisitijd vast beter kunnen besteden.

P.r.-instrument van CDA

Daarbij is het niet slim van demissionair minister Verburg  om in campagnetijd met een dergelijke uitgave te komen. Nu kun je het blad immers zien als een verkapt p.r.-instrument van haar partij, het CDA !

Jammer dat de communicatiespecialisten rond de bewindsvrouw dit onzalige plan niet wilden of konden tegenhouden. Temeer daar zo’n blad kennelijk niet past binnen het communicatiebeleid van de overheid.

Motie verdiend

Geen wonder dus dat de ‘ego-glossy’ in de Tweede Kamer over de hekel werd gehaald. Het debat duurde overigens maar liefst drie uur. Dat was ook wel weer wat veel van het goede. Je mag toch aannemen dat de dames en heren politici in dit tijdsgewricht iets beter te doen hebben.

Als mevrouw Verburg verstandig was geweest, had ze het boetekleed aangetrokken. Maar daar had ze duidelijk geen zin in. Toch een beetje teveel ego ? Al met al een zoveelste beschamende vertoning in de Nederlandse politiek. Die motie van treurnis was dik verdiend.

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s