Wijntje erbij ?

Wijn niet slecht voor gezondheid

Goed nieuws voor vrouwen die graag een wijntje drinken ! Van een glaasje wijn worden vrouwen NIET dikker ! We komen zelfs minder snel aan dan geheelonthouders. Er is geen rechtstreeks verband tussen lichaamsgewicht en alcohol.

Met enige regelmaat lees je in de pers berichten over de positieve en negatieve gevolgen van alcoholgebruik. Ik drink graag een glas wijn bij het eten en volg die berichten dus met grote belangstelling.

Per 1 januari ben ik gestopt met de wijn omdat ik wil afvallen. En van wijn (vooral van rode) word je dik(ker). Dacht ik. Maar een onderzoek van een Amerikaans ziekenhuis toont aan dat ik gerust weer een wijntje kan drinken.

Rode wijn is beste

Het onderzoek is gehouden door het Brigham and Women’s hospital in Boston. Er deden meer dan 19.000 vrouwen aan mee, van wie 38 % geheelonthouder was. Ze zijn 13 jaar lang gevolgd.

Hoe meer alcoholhoudende dranken de vrouwen dronken, hoe minder ze aankwamen. Dat effect deed zich vooral voor bij rode wijn. Van bier en sterkere dranken kwamen ze juist meer aan.

Drinken met mate

Volgens de onderzoekers komt dat doordat de lever de alcohol niet omzet in vet, maar vooral in warmte. En er zijn nog veel meer gunstige effecten van rode wijn bekend. Zo heeft rode wijn een positieve invloed op hart- en bloedvaten, artritis en depressies. En hij bevat stoffen die de groei van tumoren kunnen afremmen, de botmassa op peil houden en de werking van het geheugen bevorderen.

Kortom dames: we kunnen onszelf gerust fêteren op rode wijn. Mits met mate, dus een glas of twee per dag. Want wijn bevat toch ook wat metalen en alcohol. Die kunnen bij regelmatig en ruimhartig gebruik juist weer leiden tot kanker en schade aan de hersenen. En zo heeft alles zijn voor- en nadelen.

(Meer info over het onderzoek: http://health.einnews.com/news/brigham-and-womens-hospital)

Renske Cramer

Lees ook:

Geen wijntje erbij ?

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

3 Responses to Wijntje erbij ?

  1. Pingback: Geen wijntje erbij ? « Renske Cramer Tekstproducties

  2. Pingback: Afslanken: ‘gewoon’ eten beter dan diëten « Renske Cramer Tekstproducties

  3. Pingback: Afslanken ? Mijd gezelligheid ! « Renske Cramer Tekstproducties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s