Feesten met sociale smeerolie

Twitterfeest Femke Halsema slimme zet

Het Twitterfeest van Femke Halsema in Amsterdam heeft zaterdagavond ruim 450 mensen getrokken. Haar site was onbereikbaar doordat vele anderen het feest via Twitter volgden.

De politica had het feest georganiseerd om de vrijheid van het digitale web en de vrijheid van meningsuiting in het algemeen te vieren. Communicatie via het net is niet afstandelijk of leeg. Internetsceptici als koningin Beatrix hebben ongelijk, vindt ze.

Discussie over vooruitgang

De koningin had in haar kersttoespraak gezegd dat technische vooruitgang de mensen onafhankelijker en afstandelijker maakt. Dat leidde tot een aardige discussie met als kernthema: is de vorstin nog wel van deze tijd ?

Ik denk dat de koningin op zich wel een punt had. Maar de maatschappij is de afgelopen decennia in een rap tempo verhard. Als reactie daarop worden mensen nu eenmaal onafhankelijker en afstandelijker. Netwerken als dat van Twitter brengen juist de broodnodige sociale smeerolie in het systeem. (Ook) in dat opzicht is internet dus een zegen.

Slim van Femke !

Wel slim trouwens van Femke om dit feest zo kort voor de gemeenteraadsverkiezingen te organiseren. Ze greep de gelegenheid weliswaar niet aan om Groen Links actief te promoten. Maar door alle publiciteit krijgt haar partij toch weer een duwtje in de rug. Evenals door haar berichtenstroom. Want ze is zelf ook heel actief  via Twitter.

Net als veel van haar collega-politici. En een snel toenemend aantal ondernemers, die de mogelijkheden van het systeem benutten voor het promoten van hun bedrijven, producten en diensten. Dat kost weinig, maar kan wel heel veel opleveren.

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s