Advertenties Twitter in stroomversnelling

Adverteren: Twitter biedt nog meer communicatiemogelijkheden !

Twitter heeft de knoop doorgehakt. Binnen een maand kun je adverteren via de populaire microblogdienst. Dat biedt spannende nieuwe communicatiemogelijkheden ! 

Want via Twitter heb je als adverteerder natuurlijk een enorm bereik.  Wereldwijd zijn er al meer dan 5 miljoen gebruikers. Elke dag komen daar nog eens 5.000 tot 10.000 gebruikers bij, aldus het onderzoeksbureau Hubspot.

Schade door content

Aan de andere kant is ‘Twitterteren’ natuurlijk niet zonder gevaar. Je weet immers niet wat voor content er bij je advertentie terecht komt. En verkeerde content kan je merk schade toebrengen. Dus veel adverteerders zullen de tweet ….eh kat nog wel even uit de boom kijken. Ik ben benieuwd wat Twitter daarop verzint.

Het is overigens niet voor het eerst dat Twitter advertentie-activiteiten ontplooit. Sinds augustus 2009 kende het microblog-netwerk al het fenomeen Sponsored Tweets. Via deze dienst kunnen adverteerders contact zoeken met Twitteraars die tegen een vergoeding hun reclameboodschappen willen verspreiden.

In september heeft Twitter vervolgens zijn algemene voorwaarden aangepast om ‘echt’ adverteren mogelijk te maken. Het bedrijf heeft de reclamegelden nodig om zijn dienst voor gebruikers gratis te houden.

Geestig handboekje

Heeft u nog geen Twitteracoount en wilt u meer weten over de (on)mogelijkheden van de dienst ? Lees dan eens het boekje ‘ Het kleine Twitterhandboek’  van Tim Collins. Het is vorig jaar uitgegeven door Uitgeverij Verba in Soest. Het biedt een prima basis en het is ook nog eens geestig geschreven. En dat laatste kun je helaas niet van alle handboeken zeggen…

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s