Herstel vertraagd door val kabinet

– oorspronkelijk gepost op 20 februari 2010 –

Aan de ene kant is het jammer dat het kabinet-Balkenende IV in het Afghaanse stof heeft gebeten. Daardoor loopt het economisch herstel verdere vertraging op.

Dat komt doordat het demissionaire restant van het kabinet gevoelig liggende zaken niet meer behandelt. Een van die onderwerpen is het bestrijden van de economische crisis. De Crisis- en herstelwet, die zo belangrijk is voor de haperende bouwsector, wordt daarmee ook op de lange baan geschoven.
Weliswaar zijn er mogelijk in mei of juni al verkiezingen. Maar voordat er een kabinet is geformeerd, kan het wel herfst zijn. En voordat de crisisbestrijding weer op gang komt, schrijven we waarschijnlijk al lang en breed 2011. Een zoveelste gemiste kans dus voor dit kabinet, dat toch al niet uitblonk door een grote daadkracht.

Verstikkende regelgeving aanpakken !

We kunnen slechts hopen dat er straks een ploeg aantreedt, die de economische crisis wél voortvarend aanpakt. Een ploeg die – om maar eens wat te noemen – wél flink het mes zet in de verstikkende en almaar voortwoekerende wet- en regelgeving. Dat is hard nodig !

Want wist u dat het regeltjesoerwoud maar liefst een kwart van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in zijn groei belemmert ? Dat blijkt althans uit een recent onderzoek van accountantskantoor Grant Thornton. En dan te bedenken dat het midden- en kleinbedrijf de kurk is waar de Nederlandse economie op drijft…

Renske Cramer

Over Renske Cramer
Ik ben gepensioneerd communicatie- en marketingadviseur. Ik houd me bezig met dingen die nóg leuker zijn dan werken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s